Voordelen van opties?

call en putoptiesOp opties.nl is ontzettend veel te vinden over beleggen in opties en de verschillende strategieën die hierbij horen. Veel beginners vragen zich wel af wat nou echt de voordelen van het beleggen in opties zijn. Ze vragen zich af waarom het niet beter is om simpelweg aandelen te kopen. Waarom moet u nou in opties beleggen? Laten we hier wat dieper op ingaan.

 

Waarom zijn opties betere beleggingsproducten dan aandelen?

Opties passen bij vrijwel elke beleggingsvisie en zijn daarom veel interessanter dan aandelen. Stel dat u denkt dat er de komende weken iets groots gaat gebeuren bij ING. Er komen kwartaalcijfers aan en u verwacht dat de koers flink zal gaan bewegen. U wilt hier natuurlijk lekker van gaan profiteren. Het enige probleem is alleen dat u niet weet of de koers gaat stijgen of dalen. Wat nu? Aandelen kopen is geen verstandige keuze, want het zou zomaar kunnen dat de koers daalt. U maakt dan verlies en dat is natuurlijk erg jammer. Uw beleggingsvisie dat de koers van ING flink zou gaan bewegen was goed, maar u heeft geen winst kunnen maken met deze visie. Erg zonde!

Opties zijn de oplossing in deze situatie. De optiestrategie ‘long straddle’ is uitstekend geschikt voor de beleggingsvisie dat u denkt dat de koers flink gaat stijgen of dalen. Bij de long straddle wordt tegelijkertijd gespeculeerd op een koersstijging en een koersdaling. U koopt een call-optie en u koopt een put-optie. Deze opties worden aangeschaft met dezelfde uitoefenprijs en dezelfde afloopdatum. Door deze spreidstand bent u er zeker van dat u wel winst weet te maken. U moet weliswaar 2x een optiepremie en 2x de transactiekosten betalen, maar dit weegt niet op tegen de winst die kan worden gerealiseerd als de koers van ING inderdaad flink hoger of lager komt te staan. Alleen wanneer de koers van ING rond hetzelfde niveau blijft liggen bent u 2x de optiepremie en 2x de transactiekosten kwijt. Met een investering van bijvoorbeeld €300,- kan uw winst op deze manier tot wel een paar duizend euro oplopen. Hoe harder de koers één specifieke richting op beweegt, hoe groter de winst zal zijn.

Door de talloze strategieën die kunnen worden toegepast bij opties, is het mogelijk om uw visies veel beter uit te voeren. Een timmerman heeft goed gereedschap nodig om zijn werk te doen. Ditzelfde geldt ook voor een belegger. Een belegger moet ook over goed goede instrumenten beschikken om op de juiste manier zijn werk te kunnen doen. Door alleen maar gebruik te maken van de mogelijkheid om aandelen te kopen en te verkopen doet u uzelf tekort. Verander dit vandaag  nog en verdiep u verder in de mogelijkheden die opties te bieden hebben! Meldt u aan bij de broker Plus500 en leer hoe u effectiever winst kunt behalen!

 

Andere voordelen van opties

Het belangrijkste voordeel van opties is dus dat ze bij vrijwel elke beleggingsvisie kunnen worden toegepast. Door de belegger betere instrumenten te geven, is hij in staat om veel grotere winsten te maken. Opties hebben nog een andere mooie eigenschap. Opties werken met een hefboomwerking. Dit houdt in dat een kleine investering van bijvoorbeeld €100,- een koopkracht geeft van soms wel honderden tot duizenden euro’s. Als u weinig geld tot uw beschikking heeft, maar als u er zeker van bent dat de AEX bijvoorbeeld 2% gaat dalen, dan kan u dit veel geld opleveren. Als u fout zit loopt de optie waardeloos af. Bij het kopen van opties is het dus niet mogelijk om meer te verliezen dan u heeft ingelegd. Alleen als u opties gaat schrijven is het mogelijk om meer te verliezen dan u heeft ingelegd.

Zoals zojuist vermeldt is het ook mogelijk om te verdienen in een dalende markt. Ideaal als u verwacht dat iedereen veel te positief is en er al een hele tijd geen correctie meer is geweest. Short gaan (speculeren op een daling) is dan ook een groot voordeel van de optie. Al met al gaat er dus een wereld voor u open als u opties onder de knie heeft.